14 Nisan 2009 Salı

ergenekon dalgası

gidişata bakıyorum, eskiden böyle değildim ben...

örneğin arjantindeki, danimarkadaki, kübadaki, irandaki vs siyasi hareketleri ve büyük davaları takip ederdim.

bana bi giren çıkan yoktu, öyle eğlence olsun diye... yada merak mı denir, neyse işte..

bide derler ya adamın başına ya meraktan diye.. bana hiç merak ettiklerimden bişi gelmedi. aksine neye karşı kayıtsız kaldıysam yada neyi gerçekten hiç merak etmediysem; o olaylar hep ilerleyen süreçlerde karşıma çıktı ve ben "ulan her bi zıkkımı merak ediyosun, buna da bi göz atsaydın şimdi böyle olmazdı" derim kendime.

şimdi bakıyorum ki yurtta bi ergenekon dalgasıdır gidiyor. gelmiş on küsuruncu dalgaya, milleti bi dalga muhabbetine toplayıp duruyorlar.

bi kaç zaman önce de "iddaname" diye bişi vardı, yok açıklandı yok açıklanmadı. sonra dendi 2bin küsür sayfa filan. (ne yani bi gazete 2000 sayfalık "idda" eki filan mı vermiş) (ulan bu ülke insanları kafasını bitek futbola yoruyo be ) ben iddanameye bile daha bakmadan, kim kimi topluyo-yu bile çözmüş değilken; hatta ergenekon bi örgüt müdür, eylem midir, dernek midir, operasyon mudur anlamamışken...

... ve hiç te merak etmiyorken, daha dün yine birileri alındı içeri. ve bu konuda, "bak bu içeri alındı", "bak bunu da toplamışlar"dan başka bişey duymadım.

hatta olayın özünü bilmememe ramen birini duyduğumda "ulan o da mı ergenekonluymuş lan" filan diyorum.. :)

hatta hepsini bi kenara bırak bu açıklanan ikibin küsur sayfalık iddanameyi benim okumama izin var mı onu bile bilmiyorum...

şimdi şöyle bi bakıyorum da;
ben bu konuya olağanca kayıtsızken, içeri alınan isimler gittikçe küçülüyor ve yaklaşıyor. sanki bi gün kapıyı çalıp beni de apar topar götürecekler gibi.

ve ben bu konuda daha adam gibi bir haber bile izlememişken, beni götürürlerse ne yapçam lan..?

bana dicekler "sende ergenekonlusun", "yok ben bilmem" dicem, ona da inanmazlar.

yardım edin lan bana... ziyaretime gelirsiniz dimi lan? hem ordan bloga yazı da yazılmaz şimdi. "anarşik şerefsiz" diye dayak filan da yerim lan ben.. yollamayın lan beni..

7 yorum:

gerisi önemli değil... dedi ki...

onu bunu bırak, asıl özel hayatın deşifre edilirse ne bok yiyeceksin!

atsınlar cezaevine, bir şey olmaz, darbe ortamlarında asılmazsan 3-4 yılda çıkarsın. ama bir de özel hayatın afişe edilirse?

gizli kamera kayıtların varsa, sevişme görüntülerin, gizli toplantıların, kızlara arabalardan laf atmaların, seda sayan ın tv programına çıkmak için kapıda beklemelerin, hamburgecide sipariş verirken halin, avlanırken çekilmiş fotoğrafların, 2000 motor jipini kullanırken videon, benzincide kurşunlu benzin alırkenki görüntülerin, yola çöp atarken çekilmiş enstantenelerin, deniz kıyısında işerken basılacak olan hedelerin, ağaç keserken kullandığın baltanın dile gelmesi, fotokopide kıçının resmini çektiğine dair gizli kanıtlar!!!!


bunlara ne dersin peki?!

zerdüşt dedi ki...

hiç merak etmediğimden bunların da piyasaya saçıldığını bilmiyodum bak. desene yan bastık diye..

en çok ta denize işerken çıkmaya, bide o fotokopi olayına üzülürüm. rezillik yahu.. yıllarca yap karizmayı bi göz altında dağıt gitsin.. olacak iş değil.

rahat-sız hatun dedi ki...

Slm Zerdüşt,

Bu ergenekon olayını ben de anlamadım yani tutuklananlara sevinsem mi aa bak demek bu da işin içindeymiş gibi. Yoksa üzülsem mi bilemedim. Gözaltına alınanlar ordudan çoğunlukla. yani eğer ordu-sözde beni,vatanı koruyan- şimdi top tüfek saklamakla, insanları öldürüp kuyulara atmakla beni,vatanı,devleti koruyosa neden şimdi sevgili yargı tutukladı bunları. Eğer baştan piçlikse yaptıkları neden ozaman sustu sevgili yargı.

Bi yönetimde böylesine saçmasapan olaylar olursa, önceden destek verip şimdi bu adamları cezaevine tıkarsa, bi zamanlar sözde birlik, bölünmezlik vs. için masum insanları öldürüp faili meçhul duruma getirirse sokarım onların yönetimlerine,anlayışlarına, bu pislikleri yapanlara,yapılırken susanlara.

Sürü halkımız da böyle düzülmeye devam etsin.

Evet siktir olup gitmem lazım burdan!

gerisi önemli değil... dedi ki...

bence işin saçmalığı tam burada başlıyor sayın rahat-sız.

çünkü bu işlerin hepsi 1990 ların sonuna kadar yapıldı. hepsi biliniyordu, yazılıyordu, çiziliyordu. gazeteciler dövülerek öldürülüyordu, sokaklarda taş atan çocuklara kurşun sıkılıyodu, köyler basılıyor, yakılıyor, üstüne boşaltılıyordu. susurluk bile bu yüzden ört bas edilmeye çalışılmadı mı?

ama şimdi, iktidar sahipleri sırf kendi iktidarını teminat altına almak için bu araştırmaları yapmaya başladı. başka hiçbir sebebi yok. tam ve mutlak bir iktidar için harekete geçtiler. üstelik kendilerine muhalif olan herkesi bu kapsamda değerlendirip bu herkesi bir nevi terörist olarak adlandırmakta hiç sakınca görmüyor. yahu maraş katliamını bile ergenekon a yıktılar, utanmasalar deniz gezmiş i, mahir çayan ı bile ergenekoncu yapacak bunlar. işi o dereceye getirdiler. bu salt bir iktidar mücadelesidir. kimse iktidarını paylaşmak istemediği gibi kaptırmak da istemiyor.

90 larda aklı başında olan herkes devlet ile çete arasında hukuğun olduğunu, devletin hukuğu hiçe saymaya başladığı an devletin de çeteleşeceğini, bunun uzun vadede ülkeyi mutlak bir yok oluşa götüreceğini söylüyordu. çeteler temizleneceğine herkes "benim çetem iyidir" diyor. değişen bir şey yok bence.

emre dedi ki...

yakalanırsan atsızcılar.com la ilişkin olduğu ortaya çıkar:0

Müge E. dedi ki...

yok yok bizim gibilere bişee yapmazlar korkma..
onlar genelde bi baltaya sap olabilmişleri alıyolar içeriye:)
onuda niye alıyolar nassı alıyolar aldıklarını napıyolar hepsini gizlice bi adaya mı yolladılar orda türk işi lost mu çekçekler,bizden gizli uzay üssü kurdularda onu mu yönettircekler,bi yerlerde savaş çıktıda bizden mi saklıyolar bütün bu generalleri falan onun için m aldılar onu da annamış değilim ki..

ama hakkaten hasbel kader bizide alırlarsa bide mazallah özel hayat deşifre olursa... beni zaten o zindandan çıkarmasınlar yaa..ordan çıkabilirsem bile (ki görünen o ki imkansız;giden gelmiyo) töre cinayetine kurban giderim mazallah:D

zerdüşt dedi ki...

Ergenekonla ilgili en çok şeyi şu an okuma zorunluluğu hissettiğim yorumlardan öğrendim. teşekkürler "gerisi önemli değil"..

Emre:

sus lan millet kolpadan da olsa anarşist sanıyo olm. nie söölüosun atsızcılar otağından olduğumu. biz aslında vatanı böyle kurtarıcaz.

Me:

artık itiraf ettiğime göre her şeyi anlatabilirim, biz atsızcılar.com otağı sahipleri olarak orda bir devlet temelleri inşa ediyoruz. bize ziki tutturacak adamları da baştan tehdid edip azıcık tartaklamak için içeri alıyoruz. çünkü içeri aldığımız bütün adamlar bizden daha zeki insanlar.

bilmem taş gediğine doğru ilerlerken "cuk" sesini çıkarttı mı?

Rahatsız:

Gerisi onemli değilden sonra bana laf düşmeyeceği apaçık ortada :)

 
>