7 Ocak 2009 Çarşamba

bir chuck palanuık kliseşi

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz... bizler tarihin ortanca çocuklarıyız... bir amacımız yok; ne büyük savaş ne de büyük bir buhran yaşadık... bizim savaşımız ruhani savaş... ve bunalımımız kendi hayatlarımız..."

eskiden insanlar savaşlarda birbirinin kafalarını parçaladılar, bulaşıcı hastalıklara yakalandılar, ağızlarından kanlar ve salyalar saçarak öldüler.. acı çekerek, yalvararak, çaresizce..nedenini hiç düşündün mü.. gelecek nesillere, çocuklara iyi bir dünya bırakmak için miydi..

şimdi onların zengin ettiği nesil tüm zamanını starbucksta sosyalleşerek harcıyor.. unut bu saçmalıkları artık.. gelecek yok.. geçmişteki insanlar yanıldılar.. biz sadece bu günde yaşıyoruz ve dünya bu günlüğüne bizim.. sen öldükten sonra o kuş beyinlilerin ihtiyaçları olmayan kıyafetlere servet hacadıkları dünyayı mı bırakmak istiyorsun.. gerçekten önünü görmeyecek kadar gömüldün mü tüm bu saçmalıklara.. kaldır kafanı ve etrafa bak.. bu senin dünyan.. elinde kalan son şeyleri değerlendirmeye çalış.. sirozdan gebermek üzereyken hasta yatağında alkolü bırakmanın kimseye bir faydası olmaz.. bırak olması gerektiği gibi olsun.. senden önce yaşayan milyonlar dünyanın ebesini sikmekle meşguldü ve sen şimdi çöplerini dahi birbirinden ayırıp uygun olanları geri dönüşüme göndermek zorundasın.. bi avuç saçmalık.. eğer medeniyeti tamamen yok edersen yeni medeniyetlerin kurulmasına kadar geçen mağazaların aralarında vahşi hayvanları avlayıp yediğin sürede dünya kendini ancak toparlayabilir.. bu gün devrim yapmayı bırak, dişlerini fırçalarken musluğu kapayıp tasarruf yapmayı ancak başarabilen insan neslinden medeniyeti yok etmesini mi bekliyorsun.. doğru anarşizmi getirebileceklerine dair ümidin var mı gerçekten..


unut gitsin.. tüm bu söylediklerimi.. sadece unut gitsin..


Not: okuyun okuyun.. Fıght Clup iyidir

2 yorum:

Curly dedi ki...

Bu yazı üzerine başka hiç bişey yazılmaz susuyorum ama unutmayacağım sanırım...

zerdüşt dedi ki...

bence de unutmamalıyız Curly... desteğin beni mutlu etti.. :)

 
>