2 Mart 2009 Pazartesi

seni sikmemle sonuçlanacak bir sürecin başındayız


bursada kitap fuarı var. ben dün oradaydım.. süper bişi lan bu fuar işi...

kitaplarda %20 indirim... yazarlar vs..


neyse saçmalamıycam. konuma dönüyorum evet...

"anarchist cook book" arıyorum ama türkçe. sanıyorum türkiyede bi miktar üretilmiş sonra kaldırtılmış.


öyle bilmem kaçıncı baskısı filan yok. ikinci elini de bulan kaçırmasın alsın.

neyse, dün fuarda kaos yayın evi"nin yetkili amcasına dedim ki:
neden bunu çevirmiyosunuz? mal mısınız?


yetkili amca: basarız da şimdi buna özenenler olur filan. orda bomba yapımı da yazıyor. yaklaşık olarak 18-25 yaş arası kitle böyle salaklıklar yapmaya kalkar dedi..

"22 yaşındayım" dedim. "istediğin her bombanın yapımını internetten rahatça bulabilirsin yanı sıra chuck palahnuık kitaplarında buna benzer bi kaç tarif var. (ayrıntı yayın evi) kimse bunları örnek almıyor. zaten bunları okumaya dayanabilen kitle belirli bi kesim" dedim. "bence siz tekrar kitabın toplatılmasından ve alacağınız cezalardan, olay yaratmaktan korkuyorsunuz" dedim.


yetkili amca: biz böyle şeylerle uğraşmayı severiz. biri bize dava açsın, ceza versin filan... ama gençleri kötü yola sürükleyip, masum insanların öldürülmelerini istemeyiz..

"e hani KAOS yayıncılık mantığı? hani anarşizm? hani bilgili ve eğitimli anarşistler? ama senin bu ahlak duygunun anarşizmle ne alakası var? neden bu kadar düşüncelisin bi kaç mal ölebilr diye? hani sen onlara karşıydın?" diyemedim.. "neyse, peki o zaman teşekkür ederim." dedim.


yetkili amca: "dilersen internetten bulabilirsin kitabı" dedi..

"biliyorum" dedim.. "biliyorum. ingilizce o. benim yabancı dilin o kitabı okumaya yetersiz."

"neyse ben -ekin sapı devrimi-ni alayım. ne kadardı?"

yetkili amca: 8 tl.


"satış ve kitap pazarlamada çok başarılısın anarşist amca. ama şimdi aldığım bu kitabı bir sefer oku anarşizm mantığı için."

esen kalın..

NOT: türkçe download veya kitabı bulan bana selam ede.

3 yorum:

zerdüşt dedi ki...

bu arada, evet fotoğraf 6. kitap fuarının. ama nette 7. kitap fuarının fotosunu bulamadım. ondan bunu şey ettim.. :) ehe

rahat-sız hatun dedi ki...

sevgili zerdüşt, umarım kitabı bulursun deyip asıl söliceğim şeye geçiyorum konuyla alakalı değil ama valla tutamadım içimde sölicem konu başlıklarına bayılıyorum edebi,felsefi,laf sokan,küfürlü süper başlıklar :D yazılarının özel bi yeri var bende ama başlıkların bi başka oluyo bee :D

zerdüşt dedi ki...

bak şimdi burnumu kaldırıosun ama :) doğaçlama hepsi.. yazıyı yazıp okuduktan sonra aklıma gelen ilk cümleyi yazıorm :) diye kasıntılık yapmıcam.. ama yaptım galiba..

beni sizler yarattınız.. çok sağolun efendim :P

 
>