5 Ocak 2009 Pazartesi

neden ibneyiz?

"ibne bursalılar" mıdır doğru olan.. neden ibnedir bursalılar..

var mı bi düşünen, bi tarihini araştıran... işim gücüm yokmuş, skim t.şşama denkmiş gibi yemedim içmedim araştırdım.. "olm lan biz niye ibneyiz?" dedim.... bursalıların ibne oluşu rivayetlere göre büyük büyük büyük babalarına dayanıyomuş... hal böyleki:

(tarihlerden) bi gün osmanlı venedik kuşatmasına gitme kararı alır.


ancak atlı askerleri, okçuları ve yeniçerileri kıymetli olan osmanlı ordusunun en önüne kimin geçeceğine karar verilemez. ( osmanlı ordusu savaş sırası: önce kılıçlı zırhlı askerler sonra atlılar sonra okçularmış.) e tabi venedik kuşatması için de venediğe denizden gireleceği için en öndeki askerler kesin ölecek... düşünülür... düşünülür....

o sıralarda da osmanlı başkenti bursadır ve limanlara en yakın askerlerin toplanmma yeri olarak bursa seçilir. hemde en stratejik yerlerden biridir konum olarak..






sarayın düşünme seanslarından sonra, ülkenin en hayır gelmicek elemanlarını toplatıp savaşa giden ordunun en önüne koyma kararı alınır.. e zaten bi sikime yaramadıkları için ölseler de koy götüne... (insan bi sikime yaramasa da insandır..) ( ayrıca ne demek koy götüne "insan insanı siker mi lan")

sarayın güçlü beyinleri karar verir ki; ülkenin en işe yaramayan adamları, kısırlar ve eşcinsellerdir.. e tabi bu yumuşaklar artık ordudan sayıldıkları için bunlara bi üniforma gereklidir... tabi yine derki überbrain sahibi kimseler: "bu kodumun işe yaramazları ölcek nasıl olsa.. bunlara ööle ahım şahım bi üniformaya gerenk yok hacı.. biz bunlara birer ordu şapkası ayarlayalım gitsin.."der. e tabi bu şapkanın adı: İBİNE, ibineyi takanların askeri sınıfı da İBİNELİLERdir.. durum buyken laf ordan gelir ki bursalılar ibnedir.. (ibne - ibine --- hece düşmesi ve teşbihi beliğle süregelmiştir.)


vay efendim niye bursalılar ibnedir? - ibnedir çünkü onların dedeleri ibnedir... halbuki gel gör.. o ibne dedikleri adamlar zamanında venedik kuşatması için canlarını seve seve vermiş delikanlılardır... artı ibinelilerin zaten çocukları olmazmış ki; savaş için toplatılmış.. nasıl torunları olsun a.q.

he tabi olayın şöyle bir ayrı boyutu vardır: savaşa gitmeden bursada toplanan askerlerin ihtiyaçları vardır.. bilirsiniz ki osmanlı ordusunda evli erkek olmaz ve askerler ihtiyaçlarını halktan karşılarlar.. e hadi ibinelileri çıkardık. kalan ATLI askerler (atlar dahil), okçular , zırhlılar, kılıçlılar (kılıçlar dahil), lağımcılar vs vs... bu askerler "TÜM İHTİYAÇLARINI??" halktan karşılamışlar..

burdan çıkarılacak sonuç: bursalılar ibne değil olsa olsa "orospu çocukları"dır.

ki her şeyi bi yana bırakalım; hemen bi canlı gözlem yapalım: bunu gayet farkedebiliyoruz zaten...

yanınızda güzel ve alımlı bir hatun alıp dışarı çıkın. ( başıma geldi) ( allah çarpsın) ( o kız benim sevgilim) ki bu hatun da hoş giyinmiş olsun... iki tur atın önünüze gelen caddelerde.. bursalılar harbi ibne olsalar, bi erkeğin yanındaki hatuna bakarlar mı??? (veya hatuna bakarlar mı)
işte bu orospu çocukları bırakın hatuna bakmayı, yanında sevgilisi olan hatuna bakıyolar... neden peki bi düşünün...
ben söyliyim;
tarihten gelen bi alışkanlık... her hatunu büyük büyük anneleri sanıyolar.. yanında bi erkek varken başka bi erkeğe baksın..


Not: ben bursalı mıyım.. hayır kabul etmiyorum; sadece bursada doğmuşum... anne tarafından yunan-gürcü kırması olup baba tarafından balkan kökenliyim....

Not: önüne gelen her hatuna bakmayan orospu çocuklarından da özür diliyorum. onlar da ayrı bi konu tabi...

2 yorum:

Curly dedi ki...

Çok güzel ve akıcı yazıyorsun okurken gerçekten çok güldüm :))tebrik ederim takibimdesin :)

zerdüşt dedi ki...

:)) aslında akıcı yazmıyorum yani kendi kendime konusurken yetişebildiklerimi kağıda döküyorum.. keşke konuşma hızında yazabilsem... :)

saygılar sunarım ... takipte kal.. daha konusacağım.. :)

 
>