29 Ocak 2009 Perşembe

sevgili recep tayyip

sevgili reco diyo ki: benim için davos bitmiştir....

ulan aklı evvel, lumpen adam!... afedersiniz... susuyorum eleştri olsun diye susuyorum. siyaseti eleştirmicem diyorum olmuyo. bok var bulaşıyorum, ben de ayrı malım. çok biliyorum ya. ondan.

bu mal herif diyo ki: "benim için davos bitmiştir" diyor. dünya ekonomik zirvesinive "son 40 yılın en büyük forumu"nu terkediyor. neymiş: yahudi bilmem kim (peres) sesini yükseltmiş. suçlularmış çünkü sesini yükseltmiş.. bak bak.. ulan yarı sömürge olmuş bi ülkenin kıytırık başbakanı olarak senin toplantı terketmek neyine?

1.si sen, oraya kendin için gitmiyosun. benim için davos bitmiştir diyemezsin.
2.si sen, bi siyasetçisin. politika yaparsın. sabırlı olur, düşünür, koşullarını ortaya koyar anlaşmaya çalışırsın. en kötü ihtimal (ölüm kalım meselesidir bi devlet için) halkla karar alır savaşa gidersin. ki zavallı askerlerin, birilerinin daha fazla silah satması ve başka birilerinin de daha fazla para kazanması için boşuboşuna ölmesine sonuna kadar karşıyım.

karşımda olsa: " bak başbakan zırvası; orda dünya üzerinde 1937dekinden sonra olmuş en büyük ekonomik krizin getirileri ve götürüleri konuşulacak; yani yeniden kurulan bi dünya düzeni var.. bu yeni düzende bari bi yer alsaydık hiç olmazsa.. hani IMFten para almak için el alemin götünü yalamaya gitmektense, orda iyi bi politika izleyip yeni düzende daha az sömürge rolü alsak. bari ,bizim kuşak rahat edemeyecek te, torunlarımız için onlara ait biraz toprak parçası bıraksak hiç olmazsa" demek isterdim..

ama bu hizbullah analına meraklı başbakan, müslüman ülkelere yaranacak ya, (sanki kaliteli bok var müslüman ülkelerinde) o yüzden böyle bi posta koymalar, bi erkek olmalar.. ulan o at gözlüğü takmış pancar gibi suratınla ne yapmaya çalışıyosun.

sanki ahir zamanın "yahudiler, müslümanlara yenik düşecek ve gerçek müslümanlar dünyanın hakimi olacak--yahudiler, müminlerden kaçacak yer arayacak, ama taşlar topraklar bağıracak: o hain burda. gel öldür onu.!" sürecindeyiz de kalkmış posta koyuyosun.. çıkar o at gözlüklerini de gözüne sok.. bi gözlerin açılsın.. gerçek dünyayı gör. asla bunlar olmayacak.. olsa da biz göremeyeceğiz.. kendine gel silkelen..

yeterince para kazandın zaten halk üzerinden bi doyum noktasına ulaş artık...

not: bu yazı yüzünden beni yargılayan beyinlere selam ederim... asın beni.. harbi diorm lan.. vurun beni.. yok yok eziyet çektirin öyle öldürün.. bişi komaz artık.. milliyetçi de değilim oysa ki.. ama bu maymunlara tahammül edemiyorum.

not2: böyle bişide var: "dusuncelerinizden nefret ediyorum. buna ragmen dusuncelerinizi savunabilmeniz hurriyeti ugruna canimi fedaya hazirim" (Francois Marie Arouet de Voltaire )sonuna kadar destekliyorum ama böyle giderse buna muhtaç olacağız.

not3: "beni öldürebilrisiniz ama düşüncelerimi asla" (Deniz Gezmiş- son sözleri)

not4: ya benim bildiğim müslümanlık bu değil, ya ben müslümanlığı yanlış biliyorum. (bir dünya dinleri inceleme profesorunun sözleri. adını hatırlamıyorum)

taslak filan hazırlayamadım, bu notlardaki cümleleri yazı içerisine enjekte edemedim. kusuruma bakmayınız.

son söz: "ben burada değilim" (Orhan Pamuk)

EDİT (yazıdan 20 dk sonra): reco türkiyeye dönüyormuş. ve arap ülkelerinin başkanları telefonda bir bir recoyu kutlamaya başlamışlar.

EDİT (ertesi gün): recebin gaza getirdiği düşük zekalı kitle, recebi yeni cumhuriyetin Atatürk'ü olarak nitelendiriyor. fekat görme özürlüsü bu insan müsveddeleri neden şunu düşünmüyorlar acaba: "israilden uçak alıp onlara para kazandırıyoruz yanı sıra israilin gazzeyi bombalayan uçakları talimlerini türk hava sahalarında yapıyor, madem birilerine rest çekmek istiyoruz neden o ülkeyle ilgili anlaşmaları fesh etme yoluna gitmiyoruz, israil ordusuna bağış yapan bir çok uluslararası şirketin neden türkiye topraklarında ticaret yapmasına izin veriyoruz, neden israile ve destekçilerine karşı bir ambargo uygulamıyoruz?" tüm bunlara yanıt bulduğum zaman daha nice sorular soracağım. ama birileri gözlerini açsın biraz umudediyorum.

ki anladığım kadarıyla bu yanlış bir umut. zamanında Aziz Nesin bu insanları nasıl değerlendirmemiz gerektiğini ve bu kitlenin ne çoğunlukta olduğunu söylemişti.

Şimon peres, recebi arayıp özür dilemiş.. demiş ki: alış verişimizde bir değişme olmayacak.. doğru demiş çünkü biz zaten sürekli veren kısımız.. "siz istediğinizi söyleyin, istediklerimizi ske ske yapacaksınız" demek istemiş bence, kibar yoldan..

evet sevgili reco: diyosun ki "ben politikacı değilim, siyasetin özünden geldim." belli senin nerden geldiğin.. kasımpaşadan gelmişsin, davosa gitmişsin. siyatçi de olsan politikacı da olsan, eğer bir başbakansan -hadi yurt içini geçiyorum, yurt dışında- memleket tavırlarını bi kenara bırakmalısın.. bunu da ben mi öğreticem canım...

her neyse, tüm bunları unutalım. hepsini.. hem reco böyle yaptı kriz geçti işte. fena mı oldu? önmüzdeki seçimlerde yine oyum recebe.. durmak yok, yola devam...

bide akşama yemekteyiz var, onu izleyelim. hem bu haftanın son bölümü. bak final de var.. ohh süper...

8 yorum:

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

maal nasıl olur işte maaaaaaaal, gece dışardaydım gelince haberlerde gördüm sinirlerim zıpladı kızardım resmen.. imf ile masayada bu yüzden oturmuyor bu ahmak zihniyet, yapılacak düzenlemeler bütçeyi kısıtlamasın etkisi seçimden önce görünmesinki sadakaları daha çok dağıtalım.. artık o kadar geriliyorumki haber izleyince mideme ağrılar giriyor, bu ülke ruh sağlığımızı bozdu hepimizin..

zerdüşt dedi ki...

Sorma dostum... adam ne yapıyorsa ya birilerinin arkasını yalamak yada bir şeyleri birilerine peşkeş çekmek, bundan da kendisine pay çıkartmak için yapıyor.

Ki kendiside bunu yapabilecek zekaya sahip değil aslında. birileri yaptırıyor. görmedin mi uçaktan inince bile konuşmasını kağıttan baka baka - kesik kesik yaptı.. ne güzel...

Saygılar Sidik Yarıştıran Kaplumbağa

Müge E. dedi ki...

dünden beri haberlerden uzaktım ne mutlu ne saadet dolu bi insandım ben yaaa...yazını okuyana kadar davostan bi tek reconun obamaya youtube aracılığıyla yolladığı msjı bilip ona kızıyodum için için ne kadar da boş bişeymiş oysaki kızdığım..
yazının başını okuyup hemen haber sitelerine daldığımda bu adam yeni Atatürk mü ilan etmeye çalışılıyo dedim içimden sonra yazının devamına döndüğümde zaten belirtmişsin sende...
Söylemek istediğim şeyler var ama ne hanımefendi çizgimden çıkmak nede senin güzel sayfanı kirletmek istemiyorum...
o yüzden en iyisi yemekteyizden konuşalım...
yemeklerimizi yiyip tvdeki diziler karşısında horuuull horuuul uyuyalım.....

emre dedi ki...

programı terk etme modası geçti sanıyordum, geçmemiş meğersem.ama bu sefer hülya avşar türevleri değil başbakan bunu yapan.halk için ne değişir.hiçbir şey.biz halk değil miyiz.halkız.az önce söylediğim şeyden nefret ediyorum.ama daha iyi ifadesi yok şimdilik.bahsettiğim şeyi anladınız siz.

aslında yaptığı yanlış değildi.yaftalamadan düşünürsek, hugo chavez de israil büyükelçisini kovdu.kahraman oldu, bilmemne oldu.tayyipin yaptığı bunun da üstündeydi.zaten yaptığının anlık sinir yada saygısızlık karşılığı olduğunu düşünmek aptallık olur.önceden planlanmıştı mutlaka.hatta bu adamın siyasi düşüncesini kenara bırakır, arap ülkelerinin bunu yapmaya cesaret edemediğini düşünürsek başbakanımızın hippi olduğunu dahi idda ederiz.belki de gizliden bob marley hayranıdır.sublime falan dinliyodur.hatta athena eurovisionda 3. olunca üzülmüştür.

herneyse, bana kalırsa israile karşı bu tutum doğruydu.ölen çocuklar falan deyip duygu sömürüsü yapmayacağım, ölenlerin müslüman kardeşlerimiz olması de sikimde falan değil.bide tayyipin kameralara oynayıp puan toplamaya çalıştığını da göz ardı ediyoruz.düşünüyoruz bu tamamen onun kararı, onun düşüncesi.o zaman bu yaptığı, yapılması gereken.orda milletin götünü yalasaydık, kendimizi daha iyi şartlarda kullandırtıyor olacaktık.içinde bulunduğumuz durumda, harika bir diplomasi izlemeden, yada dünya çapında büyük bir devrim, savaş benzeri olay yaşamadıkça bu değişmez.bu yüzden buraya kadar doğru.

fakat sonrası karışıyor.chavezin venezuellasıyla tükiye aynı şartlarda değil çünkü.venezuellanın sırtını dayadığı petrolleri var.biz borç almaya devam etmeden ayakta kalacak durumda değiliz.ki düşünürsek bir elimizdeki chavez sosyalist, diğer elimizdeki tayyip islamcı.tayyipin mucizeler yaratacak diplomasi dehası olmadığını da biliyoruz.o zaman bu sıçtığımız anlamına da gelebiliyor.yani tayyipin yaptığı gördüğüm en salakça hareketlerden biriydi.izleyip görücez

şimdi özetlersek, tüm bunlar ne demek oluyor.tayyipin yaptığı doğruydı.fakat yapmalı mıydı.asla.

zerdüşt dedi ki...

Sevgili M.ersoy;

bu güzel sayfada bana da yorum ayırdığın için teşekkürler :) dilediğin kadar kirletebilirsin. kendi alanınmış gibi kullan rahatına bak :D

Sevgili Azizim Emre;

Söylemek istediklerimi laf kalabalığı yapmadan, esprili, nüktedanlı ve alaycı bir şekilde toplayıp yorum olarak yazdığın için teşekkürler.. dilersen -bu uzunlukta yazacaksan- yeni konu olarak yaz. bu dar alanda nie kastırıosun beni.. öperim gözlerinden

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

tabiki öyle dediğin gibi, ezberlettiriyolar, ülkeyi başbakan değil kuyruğu dışarda danışmanlar yönetiyor.. Avrupa basını zaten sinir nöbeti demiş, epilepsi hastası işte nolcak.. Bide üstüne yazına da eklediğin gibi "aha bakın Lozan gibi terketti orayı" yorumu yapılmaz mı :S
Bu saçmalıklara sevinenlere acıyamıyorum bile

kozmic_blues dedi ki...

benim için bu blog bitmiştir bir daha da gelmem ha!

zerdüşt dedi ki...

Geç kalan yorumlar için özür dilerim.

Sidik Yarıştıran Kaplumbağa:

Yok yook.. haklı adamlar aslında.. biz salağız... Harbi biz lozanı niye düşünemedik ki.. evet valla büyük adam kendisi.. hatta Ecevit'te yapmıştı benzerini zamanında. ama bu adam Ecevit'ten de büyük adam. maşallah subanallah elhamdülillah...

Kozmik_blues:

Canım özür dilerim her ne yaptıysam. ama sorun benim değil bak. emre'nin.. bu blogun asıl moderatörü o aslında.. hemen seni arıorm 5dk konuşalım. hem ben özür filan dileyeyim. ilişkilerimiz devam etsin.. değil mi ?

 
>