23 Şubat 2009 Pazartesi

dünyanın en uzak yerine git ve bir daha dönme

nefes alıyorum, o halde varım.

yaşıyorum, o halde varım.

buradayım, o halde varım.

düşünüyorum, o halde varım.

burada olmadığımı düşünüyorum, o halde varım.

ben burada değilim, o halde varım....

???

batmanda petrol bulundu. türkiyenin tek petrol kuyusu. çıkartmıyoruz.. bilmem. belki topraklarımızdan petrol çıkartmamız yasaktır. o halde biz "türkiye" olarak varız.. evet. israile rest çektik, IMFe rest çektik, natoya üyeyiz, buna ramen avrupa birliğine aday üyeyiz, daha niceleri, kyotoyu bile imzaladık. yüce devletimiz kabul etti. varız biz. kesinlikle varız. ama petrol çıkartamıyoruz..

dünyada işsizlikte 4. sıradayız. o halde varız. biz süper bir dünya ülkesiyiz. orta doğunun yeni lideriz, o halde varız..

bu ülkede 5 milyondan fazla işsiz var.. üstelik altı sıfır atılmış hali bu. evet işsilik değer kazandı sıfırları atılınca. bu yüzden ben bi işsiz olmayı arzuladığım kadar hiç bişi arzulamıyorum. paranın da sıfırlarını attık. eminim başka bi ülkede yaşıyor olsaydım herhangi bir TL'ye (türk lirasına?) sahip olmak için din bile değiştirirdim.

işsizliğinde cilalanmış rakamları bunlar. beni kimse işsiz saymadı biliyorum. abd de kriz yüzünden yaşlılar harekat başlattı. "yaşlılık hareketi" diyorlar. dublinde 120 bin kisi ayaklandı. çinde bile sayısız ayaklanmalar ve eylemler var. irlanda da 100bin kişi protesto yapıyor. ve daha niceleri...


bence bi ülkede 5milyondan fazla işsiz varsa ve kimse ayaklanmıyorsa, korkacaksın.

bi insan msnde iletisine "uyuyorum" yazıyorsa, korkacaksın.eminim o insanın verdiği sinsi bir mesaj vardır.

demek istiyordur ki: "uyuyorum yani şu anda her şeye uyumlu gözüken bi insanım. istediğinizi yapın. ben her şeye uyarım abi. ama sıra bana geçtiği gün ananızı sikerim."

eminim 5 milyon işsiz de hala uyuyordur. hala o yüzden aynı partiyi destekliyordur. bütün bu işsizler diyor ki:

"biz uyuyoruz. bize fırsat geçtiği an ananızı sikeriz. hatta dünyayı bile değiştiririz."

ama bi insan bunu diyorsa, hayal dünyasında yaşayan embesil bi orospu çocuğudur. çünkü herhangi bir "seçim zamanı", "oy verme hakkı" ona verilmiş bir şanstır değişim için. ama o düşünce özürlü, kuş beyinli öküzler (evet tam olarak bu) yine bi önceki seçimini yaparlar.
ve sonra derler ki:
"elime bir şans geçsin, hepinizin anasını sikicem ben." onun beklediği şey mucizevi şeyler.

örneğin başbakan yada en azından belediye başkanı olmak. halkın, "aa evet bu adam süper bunu seçelim" diyip bi an onu seçmeleri. evet o embesiller bunu arzuluyor.

geç bunları. bunlar sadece hayal dünyasında yaşayan adamların yazdığı romanlarda ve uyarlamaları olan filmlerde ve her akşam izlediğin ve senin beynini yıkadıkları o dizilerde olur.

bi ülke dünya üzerinde işsizlikte 4. sıradaysa ve hala sessizlik hakimse, korkacaksın.

o insanların hepsi afyon kullanıyordur. (din toplumların afyonudur.) o insanların hepsi mükemmel bir hayal dünyasındadır.

sen hiç afyon kullandın mı? mükemmel bi duygu... o an bulutların üstündesin. ve hayatında hiç bir an tanrıya hiç bu kadar yakın olamazsın. her anlamda.. hatta neredeyse sen bir tanrısın. hazların doruğunda hafiflemiş, nirvana duygusunun ırzına geçmişsin gibidir. nirvanayı bile taocu sexle tatmin edersin. o derece..

uyuşuyorum, o halde varım.

uyandığında, mutfak taşının üstünde yarı çıplak haldesindir ve bir kış günüdür soba yanmayan. resmen amına koyulmuş bir halde uyanırsın. ve sadece tecavüze uğramış olsan şükredersin. zatüre olmuşsundur. titreyen bir zatüre. ve kas spazmının hükmettiği bir vücudun vardır.. cüzzamlı bi yawşak gibi hissedersin kendini. ama cüzzamlı yavşaklar seninle dalga geçer.

her neyse.. ben yerel seçimler oyumu recebin partisine vericem yine. evet yerel seçimin aslında partiyle alakası yoktur ama düzen buraya getirdi işte. o yüzden oyum yine recebe. duasıyla, güler yüzüyle kendisi tam bir veled-i zinayı andırıyor bana.. alemlerin veled-i zinası.

oyumu recebe veriyorum, o halde varım.

işsizim, o halde varım.

ben bu ülke için koca bir hiçim, o halde varım.

ben türküm(?), o halde varım.

dünya türk olsun, o halde varız. (böyle bir hareket vardı bi ara) (sahi nooldu ona?)


biz kendini kaybetmiş mallarız, o halde varız.




biz yalnızca olmak için varız, o halde varız işte..

4 yorum:

sidik yarıştıran kaplumbağa dedi ki...

bu adamlar bir ay sonra yeniden belediyelerin başına oturacak offf offfff diyecek birşeyde yok, sürüye uymaya uymaya bizde sürüye uymayan sürü olduk çıktık

zerdüşt dedi ki...

hahah. doğru söylüyosun kaplumbağa.. hatta selçuk erdemin bi karikatürü vardı. koyunun biri "ben artık sürü psikolojisine dahil olmıycam" diye bağırıyodu kayaların üstüne çıkıp. ardından sürü ahalisi de " ben de... ben dee.." diyip devam ediyordu.. aynen o hesap işte..

rahat-sız hatun dedi ki...

Biz örgütlü bir toplum değiliz bu böyle gidecek devlet başkanları(ne başkanlar ama) her yolla uyutacak yurdumun aptal insanlarını ve o aptallar uyumaya devam edecek hepsinin ayaklandığı tek nokta türk şovenizminden başka bi bok olmayacak bizde böylece bi bok olmıcaz.

zerdüşt dedi ki...

keşke herkes gördüğün tabloyu köşesinden bari görebilseydi..

ve burda vs boşa uğraşıyoruz. aslında bunları bile yapmamız istendiği için yapıyoruz. tek istemedikleri büyük ve gerçek yıkımlar.

bu da asla olmayacak ve dediğin gibi bi bok olmıcak ve biz de bi bok olmıcaz. hatta boklar bile bize gülerek bakıcak.

saygılar Rahatsız..

 
>