20 Şubat 2009 Cuma

kirpilerim oldu nur topu gibi.





Beslemek isteyenlere kargolanır. tane fiyatı 30 tl :p

7 yorum:

e.k dedi ki...

sondan bir önceki resimde 'hadi amcalara pipini göster' teması işlenmiş sanki. =)

Adsız dedi ki...

Beslemesi zor mu? Ne yiyor ne içiyor? Kaprisliler mi? Nerde barındırıyorsun? Ne kadar zamanda büyüyor bunlar? Dikenlerini batırmıyor mu? Taşıyabileceği olası hastalıklar nedir? Aşı olayı falan oluyor mu? Duygusal bi' hayvan mı dert dinler mi?

Adsız dedi ki...

Hani detaylıca bilgiye ulaşmak pek mümkün değil de onun için sordum. (:

ps. Ben biraz önceki adsız.

_zAhİr_ dedi ki...

eneee :) beslenir ki bu...gerçek mi yahu..ne güzel suratı var onun:)

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

çok ciciiii:))korkmayacağımı bilsem talip olacağım:))

Adsız dedi ki...

bız talibiz..pazarlik caizdir demişler 20 den anlasalim..bir de bunlar sadece bu kadar mi büyüyor ne kadar büyüyoki bunlar..biraz aciklama yapsaniz..A&T

zerdüşt dedi ki...

geç gelen yanıtım için özür dilerim.

hahah arkadaşlar ya gerçekten özür dilerim ama satamam ben kirpi yavrularımı. bunlar da benim yavrularım değil zaten. tıpkılarının fotoğrafları. yani satamam derken kıyamam o yüzden :)
yani bakımı yemesi içmesi ne oldu diye gece rüyalrıma girerler. :)

aslında bakımı çok zor değil. genelde nemli oyukları-kuytuları severler. toprağı kazarlar ama tavşan yada köstebek kadar değil. böceklerle beslenirler, böcekten daha az bitki yerler. salyangozun bir numaralı korkusudur bu sevimli yaratık :) beslemek için bahçe şart aslında. aşı filan olur mu bilmiyorum. şimdiye kadar hiç hasta kirpi görmedim :) (uygun koşullar sağlanan hayvanlar zaten hasta olmazlar) ama tek sorunu kolay bitlenmesi (bahçeniz yoksa)

yanı sıra duygusal bi hayvan evet :) yem vereni tanır hatta her gün aynı saatte yem verin, bi hafta sona aynı saatte aynı yerde buluşmaya başlayın. zaten sırf onun gelişini izlmek için buluşma yerine yarım saat önceden gelmeniz muhtemel bi olasılık. tabi bide sonra size bakışını izlemek te ne 20 ne 30 nede 500 tlye bedel. salyongoz ve böcekleri verirsiniz sonra karşılıklı mutlu olursunuz. evet oyun oynamayı bilmez ama yanınızda dikenlerini arkaya doğru kapatıp bi süre durur sonra yuvasına gider. evine bağlı bi hayvandır.

üstelik mayasıl hastalığı için yenir. kesin tedavidir. hatta küçük çocuklara kanı içirilir. çocuk 20sine gelmeden hulk gibi olur.

en fazla 30cm (yaklaşık 1.5-2 kg) kadar büyür. 3 kg de gördüm ben :) çok korkutup kovalayıp elinize alırsanız ısırma potansiyeli var. eğer kortkumamışsanız ve fevri hareketler yoksa (bide tutmayı biliyorsanız tabi) dikenleri batmaz :)

 
>